Trekvogels op bezoek

Afgelopen vrijdag kregen we bij het ooievaarsstation bezoek van een heel gemotiveerde groep! De gasten: de Trekvogels, een groep leerlingen van scholenvereniging Fides. 12 kinderen van verschillende leeftijden uit Wilnis, Kockengen en Zegveld kwamen op expeditie.

Trekvogels op bezoek bij het ooievaarsstation
De trekvogels op bezoek bij het ooievaarsstation

Bij binnenkomst bespraken we eerst wat we al van ooievaars wisten. Welke soorten ooievaars zijn er, hoe groot is een ooievaarsei, wat eet een ooievaar? Een leerling wist zelfs te vertellen dat er naast de gewone ooievaar ook de schoenbekooievaar en de zwarte ooievaar bestaat.

Ooievaars maken braakballen, en die gingen we vervolgens uitpluizen! Wat we vonden? Klauwtjes van veenmollen, keverschildjes, scharen van Amerikaanse rivierkreeften, en keverkoppen, om maar iets op te noemen.

Kinderen pluizen braakballen uit bij het ooievaarsstation

De vondsten mochten in een potje mee naar huis. Bij vertrek kreeg iedereen nog een snoepkikker mee onderweg; die waren we in de braakballen nog niet tegengekomen.
Leuk dat jullie er waren, Trekvogels!